I přes velkou snahu se dorostenkám zvrat zápasu nepodařil

DHK Zora Olomouc – DHC Plzeň 18:23 (11:11)

Sestava a branky:
Sestava – Křenková M., Fišerová D. – Miklíková K., Vykoukalová E., Palátová T. 2, Vondrková M. 1, Maráčková M., Brázdilová E., Foretová. 7/2, Grofková M. 4, Hejlová Š., Paličková V., Kubálková K. 4/1, Kristková V.

V neděli 12.11. jsme nastoupili k šestému utkání podzimní části na domácím hřišti a utkali se s děvčaty z daleké Plzně. Při pohledu na tabulku soutěže se dalo čekat, že půjde o vyrovnané utkání, což se nakonec potvrdilo. I v tomto utkání jsme se rozhodli nenasadit Claudii Roupcovou a nechat ji doléčit své zranění. Samotné utkání byl jeden velký boj a o žádnou pohlednou házenou se nejednalo.

V prvním poločase se týmy střídaly ve vedení, v samotném závěru jsme si sice vytvořili dvoubrankový náskok, ovšem vzápětí jsme o něj díky vlastním chybám zase přišli. V šatně jsme si vysvětlili některé věci a na holkách bylo vidět odhodlání se o výsledek poprat. Hned v úvodu druhé části utkání nám soupeř odskočil na 3 branky, což se ukázalo jako rozhodující pro výsledek utkání. I přes veškerou snahu o zvrat se nám to nepodařilo. Holky bojovaly, makaly, ale na soupeře to nestačilo. V útočné fázi jsme se dokázali prosazovat velice těžko. Především Magda Foretová tentokrát dokázala přenést věci z tréninku do utkání, hlavně v pohybu spojky v útoku. Dokázala se prosadit i střelami z větší vzdálenosti. Ostatní spojky zůstaly za svými možnostmi, především Terka Palátová a Verča Kristková dokáží hrát určitě lépe. Je ovšem znát, že poctivým přístupem v tréninku se výkony zlepší a stabilizují. Soupeř rozhodl o svém vítězství dobrou obranou, kvalitní brankářkou a v útoku trpělivou až urputnou hrou, kdy při signalizaci pasivní hry dokázali převážně z volného hodu zakončit přesně z větší vzdálenosti.

Děvčata celý zápas odmakala, ale zatím nedokážeme přenést všechny prvky z tréninku, ať obranné či útočné, do samotných utkání. V obranné činnosti chybí hlavně agresivita, často jsme u útočnice včas a správně, ale nepřerušíme ji. I komunikace se musí zlepšit, hlavně při bránění pivota. V útočné fázi už chvílemi vidíme i snahu realizovat prvky, které tolik trénujeme. Je to jen o svědomitém přístupu a chuti udělat i něco navíc.

Trenéři: Zemánek K., Táborský V.