Začínají klíčová utkání pro české play-off

Rozpis dohrávek hraných 30. března:

Středa 30. 03. 2022 v 17:30 hod.: Iuventa Michalovce – DHK Banik Most             (Cipov – Klus)

Středa 30. 03. 2022 v 18:00 hod.: DHC Sokol Poruba – HK Slovan Duslo Šaľa     (Šlezingr – Špunar )

Středa 30. 03. 2022 v 18:30 hod.: Házená Kynžvart – DAC Dunajská Streda       (Kavulič – Pavlát)

Středa 30. 03. 2022 v 19:00 hod.: AHT Tatran Stupava – DHK ZORA Olomouc   (Balogh – Klimko)

 

                Středeční série odložených zápasů napověděla mnohé. Jednak se rozhodlo s největší pravděpodností o tom,  že pohár pro vítěze se stane letos opět v držení Iuventy Michalovce. Rozhodlo se o tom v dramatu v michalovské aréně, kde domácí Iuventa porazila svého velkého soupeře Baník Most 26:23. Další dvojici týmů z těch odložených zápasů, svedla proti sobě v česko-slovenském duelu družstva Duslo Šaly a Poruby, kterým se v posledních kolech nadmíru dařilo, na příklad porubské Sokolky prohrály jen o vlas s Baníkem Most, ale vyhrály nad Kynžvatem i Plzní. Duslo si zase smlslo nad Pískem i Plzní a vzájemný zápas večer vyzněl lépe pro Duslo. Velký výsledek se včera podařil Kynžvartu, když rozmetal doma Dunajskou Stredu a to ne o gól, jak se to podařilo v neděli Hanačkám, ale hned o 12 gólů, což je výsledek, který včera večer proti DAC předvedla na příklad  i sama Annamária Patrnčaková. Posledním odloženým střetnutím pak bylo utkání Hanaček ve Stupavě. Našim děvčatům se na Záhoří vůbec nedařilo, celý první poločas bojovaly samy se sebou a byly rády, že vyhrály poločas alespoň o dvě branky, ale  druhou půlku se pak do soupeřek trochu zakously a porazily je nakonec dvanácti brankovým rozdílem.

 

Sobota 02. 04. 2022 v 16:00 hod.: MŠK Iuventa Michalovce – DHC Sokol Poruba  (Sabol – Daňo)

Sobota 02. 04. 2022 v 17:00 hod.: HK Hodonín – Házená Kynžvat                      (Kremláček – Procházka)

Sobota 02. 04. 2022 v 17:30 hod.: DHK Baník Most – AHT Tatran Stupava         (Beňuš – Háza)

Neděle 03. 04. 2022 v 10:30 hod.: DAC Dunajská Streda – Slovan Duslo Šala    (Budzák – Záhradník)

Neděle 03. 04. 2022 v 17:00 hod.: Handball PSG Zlín – DHK ZORA Olomouc    (Bareš – Uhlíř)

Neděle 03. 04. 2022 v 17:30 hod.: DHC Slavia Praha – DHC Plzeň                     (Deml – Dvořáček)

Neděle 03. 04. 2022 v 18:00 hod.: KPR RUCH Chorzów – TJ Sokol Písek          (Haščík – Oťapka)

 

                Sobotní a nedělní zápasy 24. kola interligy házenkářek se hrají hned po sérii středečních dohrávaných zápasů. Tři utkání budou na pořadu v sobotu. Zejména dvojice zápasů, ve kterých se utkají soupeři českých týmů, v nichž půjde hlavně o účast v play-off, se uskuteční v nedělním odpoledni. Pojďme ale postupně na jednotlivá utkání. V sobotu od 16 hodin se střetnou na Zemplíně Iuventa Michalovce s českým soupeřem Sokol Poruba, v němž čerstvý pokořitel Mostu  nastoupí  proti soupeři, který všechno ztratil už v předchozích zápasech a ve středu to ještě zvýraznil porážkou  doma proti Šale. O hodinu později pak nastoupí v Hodoníně domácí tým  proti nováčkovi soutěže z Kynžvartu, který včera exceloval proti Dunajské Stredě a smazal předchozích několik nepříjemných zakopnutí na příklad ve Zlíně, v Písku a v Porubě a musí stále mít na paměti, že má před sebou ještě několik utkání, v nichž bodovat bude hodně obtížné. Na Kynžvart čeká zajímavý konec základní části interligy. Po středeční  dohrávce doma s Dun. Stredou je po zápase v Hodoníně mají před sebou už jen dvě veletěžká utkání doma s Mostem a na závěr v posledním kole ve středu v Michalovcích. V posledním sobotním zápase si Baník Most  zahraje doma odpočinkový zápas s posledním týmem tabulky Tatranem Stupava.

 

                             Nedělní porce zápasů začne netradičně už dopoledne v 10:30 hod. v Dunajské Stredě si to rozdají v předpremiéře slovenského semifinále dva slovenské týmy, domácí DAC a Slovan Duslo Šaľa, které budou hrát jako slovenská čísla 2 a 3. A pak to začne. Nejprve se utkají dva z šestice zakládajících nejtradičnějších celků interligy (býv. WHIL) Zlín a Olomouc, ale i přes to, že domácí tým už si dveře do letošního ročníku mezi nelepší čtveřici zabouchl  a ztratil tím možnost zasáhnout do bojů o české play-off, bude mít určitě možnost zamíchat osudím ostatním, především pak Hanačkám. Ty se samozřejmě pokusí tomuto nepříjemnému faktu všemi možnými prostředky zabránit. Také druhý souboj bude utkáním pravdy a vlastně i v něm půjde také o všechno. Jde o zápas v Praze na Slavii, kam přijede nedaleký soupeř z Plzně. Pro Slavii existuje ještě jediná šance, musela  by ale  vyhrát nad Plzní o víc než tři branky a očekávat, že už neztratí bod. Ale Plzeň nesmí získat žádný bod v zápasech doma s Pískem a v Chorzově.  Také ostatní utkání mohou samozřejmě míchat kartami i ostatním soupeřům, na to si budeme muset počkat i na dalších několik zápasů, zbývajících do konce dlouhodobé části. Poslední utkání nedělního programu se bude hrát v Polsku, kde do Chorzowa míří Sokolky  Písku. Ty mají za sebou skvostnou čtyř zápasovou vítěznou sérii a zdá se, že nejhorší co by je ještě mohlo potkat, je teoreticky ještě i ztráta postupu do play-off, ale to by musely Sokolky všechna tři utkání prohrát a nezískat už ani bod. Tomu se snad ani při současné formě Sokolek nedá ani věřit.

 

Autor textu: Václav Dobeš