O víkendu se hraje 15. kolo dorostenek

Pět utkání ze špičky tabulky, které jsou usazeny na špici tabulky a jediné vítězné družstvo (Kobylisy) které sídlí na desáté příčce tabulky a jejich soupeřky, které okupují poslední příčku tabulky (Písek) to je složení současné tabulky. Co je ale smutnější, jsou počty hráček v jednotlivých týmech.V pondělí se dohrávalo plzeňské derby, v obou družstvech nastoupilo po deseti hráčkách, deset jich měly na soupisce také vítězné družstvo Kobylis, jen s devítkou děvčat přijelo z bašty dívčí házené Zlína do Mostu a z Veselí přijelo do Jindř. Hradce do konce jen ostudných sedm hráček, tak takový přehled ukazuje nevyšší soutěž starších dorostenek. A to se nechce raději ani mluvit o herní kvalitě. Vezměme si jen na příklad výsledky. Ve dvou utkáních vyhrála vítězná družstva dvaceti a vyšším rozdílem (J.Hradec-Veselí a  Slavia – Ostrava Zábřeh), nebo rozdílem  15 branek (Olomouc – Poruba).

               V sobotu budou sehrána čtyři utkání, tři z nich budou hrána na Moravě, ve Veselí nastoupí proti domácím děvčatům reprezentovanými mladšími dorostenkami Velké n. Veličkou favorizované družstvo Sokola Poruba. Do Ostravy přijedou dorostenky Sokola Kobylisy, které v Ostravě-Zábřehu nastoupí proti domácímu Sokolu Zábřeh a v Olomouci přivítáme silný tým Baníku Most, se kterým na podzim v Mostě naše družstvo o jedinou branku prohrálo. V Plzni budou hrát o víkednu obě družstva, v sobotu na HC Plzeň nastoupí proti poslednímu  Sokolu  Písek tým HC Plzeň, v neděli pak proti DHC nastoupí v šlágru kola družstvo Házená Jindř. Hradec. V posledním nedělním utkání nastoupí ve Zlíně domáci děvčata proti lídrovi soutěže Slavii Praha.

               Soupeř našeho týmu patří do okruhu favoritů, momentálně drží 4 pozici v tabulce, když čtyři zápasy prohrál – ve Zlíně, doma s DHC Plzeň, v Ostravě proti Sokolu Poruba a doma proti pražské Slavii.  V jarních odvetách zatím Baník Most oba zápasy vyhrál, v Ostravě-Zábřehu  34:25  a doma proti HC Zlín 30:26. Dorostenecká družstva Baníku Most mají uzavření dohodu s klubem Lázně Kynžvart, družsto Mostu hraje v 1.lize st. dorostenek, Kynžvart ve druhé lize starších dorostenek.  V rámci kooperace obou klubů, ale i hostování z několika dalších klubů (Ústí n. L., H. Brod, Cheb, Mělník a možná i z dalších) se v družstvu starších dorostenek vystřídalo více než 25 hráček, které si v družstvu v této sezoně zahrály. V nejvíce zápasech se objevily hráčky např. Zemanová, Krbcová, Poláková, Pavlíková, Kašparová, Pokorná atd. Nejlepšími střelkyněmi družstva zatím jsou: Poláková 54, Zemanová 53, Königová 41 atd. V družstvu  jsou tři hráčky v juniorské reprezentaci ČR Poláková, Königová,  Rubínová, v reprezentaci dorostenek jsou pak Čásová, Pokorná, Zemanová a Krbcová.

Rozpis  15. kola 1. ligy starší dorky:

Sobota 29. 02.  v 11:30 hod.: SHK Veseli n Mor. –  DHC Sokol Poruba

Sobota 29. 02.  v 14:00 hod.: Sokol Ostrava-Zábřeh – Sokol II. Kobylisy

Sobota 29. 02.  v 14:00 hod.: DHK ZORA Olomouc – DHK Baník Most

Sobota 29. 02.  v 16:30 hod.: HC Plzeň – TJ Sokol Písek

Neděle 01. 03.  v 12:00 hod.: DHC Plzeň – Házená Jindř. Hradec

Neděle 01. 03.  v 16:00 hod.: Handball PSG Zlín – DHC Slavia Praha

 

Autor textu: Václav DOBEŠ